Servera jordgubbarna på ett etagefat!

Ett etagefat är ett kakfat i flera nivåer. Det är en klassiker och en av våra favoriter här på arkivet design. Du kan göra ditt eget kakfat i nivåer eller köpa ett på loppis. Det finns otroligt vackra modeller, men varför bara servera kakor på det.

I ett modern hem serverar vi jordgubbar på kakfatet!

Du är säkert medveten om din kost för det är de flesta på 2020-talet. Men det betyder inte att du måste ställa undan ditt etagefat för att du inte längre äter eller serverar kakor. Utöver att du kanske har lärt dig baka hälsosamma kakor så är detta fat perfekt för en vacker presentation av frukt och bär.

Jordgubbar med eller utan chokladöverdrag är otroligt fina på ett etagefat. Det klassiska kakfatet kommer ju upp på höjden. Det gör att det går att se den läkra frukten och bären på långt håll. Snacka om att sprida fikalust i rummet!

Ett kakfat i nivåer är också en fin retrodetalj för kök eller vardagsrum. Om du har plats för det i ett vitrinskåp eller på en hylla är det en vacker inredningsdetalj också för årstider då det inte finns några svenska jordgubbar att servera på fatet.