Köksredskap som du aldrig ser i moderna kök

Det finns köksredskap som inte längre tycks vara efterfrågade för de syns inte ofta på hyllorna i köksbutiker. Men den som älskar retro letar upp de gamla redskapen för att inreda med stil som andas förra århundradet. Vi tar en titt på några saker som du kanske inte ens kände till för att du föddes efter år 2000.

Burkar för socker, te och mjöl

Särskilda burkar för socker, te, mjöl och mer var vanligt förr i tiden. Den som tycker att det är vackert med burkar som står framme på hyllor i köket får leta på loppis och online för att hitta de traditionella burkarna av emalj eller glas.

Kannor för mjölk och vatten

Mjölkkannan behövs ju inte sedan vi köper vår mjölk i kartonger men den kan ändå vara ett vackert inslag i ett kök. Att hälla upp dryck från en kanna är något som ger en helt unik stämning. Men de antika kannorna finns inte i moderna köksbutiker. Du får leta på andra ställen online där det finns vintageinredning för kök.

Brödboxen

Du förvarar säkert ditt bröd i en påse i frysen. Men om du vill få retrokänsla ska du köpa en brödbox och ställa på diskbänken.

Handvispen

Med en vev på sidan så var det lättare att vispa för hand. Den här prylen är utdaterad då vi alla har moderna elektriska vispar att jobba med. Om du hittar en fin handdriven vips kanske du vill ha den hängandes i köket så att den alltid syns. Den handdrivna vispen är något av ett konstverk.