Mönster och färg på retrotapeter

Om det är dags att tapetsera om i husets olika rum kan det vara dags för retrotapeter. De kan passa perfekt i ett retrokök såväl som i ett vardagsrum med vintageinredning. Retrotapeter har varma färger och mjuka mönster. De är inte sällan i bruna och röda toner med mönster som föreställer naturmotiv som blad och blommor.

Du kan också välja en retrotapet med textur som blandar in känseln då du drar med handen över väggen. Dessa tapeter kan ha lager av mjuk väv som är svåra att inte ta på då och då. Även här är det vanligt med färger som brunt, orange och grönt. Det finns också spännande retrotapeter med mönster som går i mönster om och om igen hela vägen från golv till tak.

Beakta att du kan köpa äkta retrotapeter som tillverkades förra årtioendet och fortfarande finns på marknaden. Du kan också köpa nyproduktion vilket kanske inte är så dumt. När du köper moderna tapeter får du fördelen att de är gjorda i material som är lättare att hålla fina. Det blir inga fläckar för all framtid för att ett barn eller vuxen råkar spraya en köksvägg med ketchup.